BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Mer från Spanien

Okej. Här kommer en laddning till från Spanien. Samtliga bilder tagna i mitten av februari i år med en Fuji X10.

Lille herr Vader.

Åktur.

Två hjul och två grabbar.

Strandpromenaden.

Två.

Två till.

Brädåkerskan.

Japp, jag hade kameran på seriebildstagning.

Hotellspegel.

Mannen.Postat 2012-02-29 20:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Viva Espania!

Strandpratare.

De senaste tre månaderna har jag besökt Spanien tre gånger. Jag hitta numera utmärkt på Barcelonas flygplats. Men jag ska inte klaga, sol och tapas kan man knappast får för mycket av.

Som vanligt åkte X10:an med i fall det skulle bli tid över för lite plåtande. Och den här gången hann jag promenera ett par svängar upp och ned längs stranden i den lilla staden ungefär sex mil sydväst om Barcelona.

Här är del ett av bildskörden.


Los Strandos.

Nysandat.

Niente kissado a la palmas.

Pälsbusar.

Strandsatt.Postat 2012-02-28 19:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Anna Ternheim vs X10:an

Egentligen hade jag inte tänkt att ta med någon kamera. Men på något sätt åkte ändå X10:an med i jackfickan. Inte lika smidig som S90:an som brukar följa med men betydligt mindre uppseendeväckande än D700:an som lämnades kvar hemma i hyllan.

Från sjätte raden var sikten god upp på scen. Strax släcktes belysningen och scenen blev helt svart. Rök vällde in och strax klev en lång och svartklädd figur upp på scenen - Anna Ternheim. Med en glödlampa och en spotlight i taket som enda ljuskälla fick kameran ett mardrömsjobb i början av konserten.

Jag ställde in X10:an på seriebildstagning och displayen på off. Jag ville störa så lite som möjligt. Trots mitt rattande poppade bilderna upp på displayen så snart jag tryckte ner avtryckaren. Ruskigt irriterande. Och det var först när jag kom hem och lusläste manualen som jag hittade att bildvisningen inte går att stänga av när man kör seriebildstagning. Jisses vad dumt.

Trots att jag kom hem med en hel hög av oskarpa bilder, autofokusen kämpade hårt i mörkret, fick jag i alla fall ett par som var hyggligt skarpa. Och nu har jag lärt mig hur man får kameran både tyst och mörklagd.

Ps. Anna var riktigt bra. Gå och se henne om ni kan! Ds.
Postat 2012-02-06 14:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera