BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Elden är lös!

Eller nja, lite lös kanske. Men hyggligt kontrollerad. I det här fallet av eldtämjaren Robin "Rocko" Falck. Platsen är Karlskrona en kulen söndag i december.

Fotade tillställningen med två kamerahus bestyckade med Nikon 70-200 2.8 respektive Sigma 24 1.4. Det är klurigt att sätta exponeringen eftersom ljuset varierar ganska kraftigt beroende på hur nära ansiktet de brinnande facklorna hålls.

Och ännu mer så när det ska prutas ut eldklot. Bestämde mig för att köra centrumväg ljusmätning, auto iso och exponeringskompensera ner med -0,7 EV. Det funkade hyggligt.Postat 2018-12-03 16:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kyrkö mosse revisited, del II

En- och en halv timme. Det är inte särskilt länge. Åtminstone inte när man har en hel skog full med skrotbilar framför sig. Motiv som uppenbarar sig var och varannan meter. Ja, det fanns helt enkelt mycket att föreviga för en nyfiken fotograf som gillar det slitna, trasiga och förfallna.

Kyrkö mosse är en förvånansvärt populär utflyktsplats. Men eftersom området är så stort behöver man sällan trängas. Det är skönt. Men som sagt, vid det här besöket var tiden knapp. Resten av familjen ville hem. Så jag lät kamerorna smattra. 

Det här är sista delen från bilkyrkogården utanför småländska Ryd. Kommentera gärna!Postat 2018-11-12 18:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Kyrkö mosse revisited, del I

Hösttristess. Vad göra? Åka på en fotoutflykt så klart. En dryg timma senare landade jag och familjen på Kyrkö mosse strax utanför småländska Ryd. En fotomiljö jag har besökt vid ett par tidigare tillfällen. Och ett paradis för den som gillar att strosa runt bland skrotbilar som sakta har börjat att slukas upp av naturen.

Ljuset var till en början ganska platt men just innan vi skulle åka hem tittade solen fram och jag hann knäppa några bilder med lite mer sting i ljuset.

Bilderna är tagna med Nikon D850 och D810 parat med Nikon 105 1.4, Tamron 15-30 2.8, Sigma 12-24 4.5-5.6 och Tamron 90 2.8 Macro.

Det blir ytterligare en del från bilkyrkogården. För dig som vill se hur det såg ut förra gången jag var där följer här en länk till ett inlägg från 2014.

Och som vanligt är kommentarer välkomna. Kanske har du också besökt en bilkyrkogård någonstans i vårt avlånga land?Postat 2018-11-11 18:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Cruising i Kallinge med Sony RX100VI, del II

Andra och sista delen med bilder från Cruising i Kallinge.

I baksätet.

Hot Rod.

På huven.

Special.

Glajjorna.

Livat i luckan.

Eulalia.

Cheva + bacon.

Rökpaus.

I kupén.

Spegling.

Mopar.

Dokumentation av udda fenomen.

Kromarmbåge.

På rull.Postat 2018-07-31 09:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Cruising i Kallinge med Sony RX100VI, del I

Varje år samlas de. Raggarna. Eller ska vi säga jänkebilsentusiasterna, kanske? De som gillar mullrande V8:or och att glida fram längs vägarna i sakta mak. Här i Blekinge är det Wild Wheels som arrangerar en cruising i slutet av juni. Startplatsen är det lilla samhället Kallinge.

USA är bra.

Förra året var jag också på plats, för det brukar ges tillfälle till att ta lite sköna bilder. Då med en stor DSLR hängandes runt halsen. I år ville jag testa en annan approach, så jag beväpnade mig med min nyinförskaffade pocketkamera, en Sony RX100VI. Dels ville jag väcka mindre uppmärksamhet och dels ville jag se vad den lilla rackaren gick för.Och jag blev positivt överraskad. Kameran är oerhört rapp i autofokusen och jag gillar det utökade zoomomfånget till 24-200 millimeter. Att optiken blivit något mer ljussvag var inget jag störde mig på den här soliga kvällen. Jag uppskattade också de uppfällbara sökaren som gjorde det lite lättare att komponera bilderna i det starka ljuset. Fast jag saknade ett inbyggt ND-filter och så är ergonomin ärligt talat inte särskilt bra - tänk hal tvål ungefär ...

Tyvärr finns ännu inget stöd för RAW-filerna i Lightroom. Samtliga bilder är därför processade jpg-bilder.

En och annan Volvo letade sig också in på träffområdet ...

Granskog.

Far och son.

Glänsande krom.

A-traktor med bakrutedekaler och rävsvans.

Extra säkerhet.

Redo för strippen.

Gaddad.

Finåket.

Langare.

Kromarmbåge.

Ford.

Samåkning.
Postat 2018-07-30 09:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 18 Nästa