BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Räddningskåren i Ronneby

Sportlov, då händer det grejor. Bland annat visar Sveriges räddningskårer upp sig. I Ronneby bjöds det på show i form av brandkårsutryckning till fejkad trafikolycka, barnen fick spruta med vattenslang och polisens hundförare visade upp sina färdigheter. Och så skeppades det ut Bullens Varmkorv i parti och minut. Behövs det ens tilläggas att det här så klart gick hem bland alla barnen?

Jag hade med mig min Panasonic LX100. Här kommer ett par knäpp.

Livräddning.

Slangkoll.

Prickskytte.

En strålande brandman.

Ett kvävande uppdrag.

Det är roligare med brandbil...

Klippt och skuret.

Nercabbat.

Väldresserad.Postat 2015-02-19 15:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

I tunnan

Dödsryttare. Sug på den titeln. Så kallas dem som trotsar tyngdlagen inuti en stor trätunna, sittandes på sina motorcyklar. I det här fallet heter chauffören Dennis Lindberg och mellan benen har han en över 90 år gammal Indian.

Det rister och skakar. Det känns faktiskt som att hela trätunnan ska flyga i bitar vilken sekund som helst. Och ljudet. Det. Är. Öronbedövande. Toppat med doften av olja, bensin och svett gör det att stämningen är hög inne i det trånga tältet som omsluter tunnan.

Dennis och hans kompanjon Lazy- Joe utför halsbrytande stunt till publikens jubel. Klättar runt på sina maskiner, gör high five med publiken och är allmänt galna. Klart det drar ner applåder.

Får du chansen – gå och se det här spektaklat. Jag lovar, du kommer aldrig, aldrig att glömma det.Postat 2015-02-07 22:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera