BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Bröllopsfoto - med skräckblandad förtjusning

Under flera år tackade jag kroniskt nej till att fotografera kompisars bröllop. För vem vill gå på fest och sedan inte kunna njuta av tillställningen utan tvingas springa runt och fotografera allt som händer? Dessutom kändes det som ett väldigt läskigt uppdrag - man får liksom bara en chans. Och eftersom jag drivits av lusten till att fotografera helt kravlöst, som avkoppling och som en kreativ ventil, lockade det helt enkelt inte.

Därför tackade jag nej när jag erbjöds att fotografera Susanne och Anders vigsel. Men när jag väl satt i bilen och styrde mot Hällsnäs, strax utanför Göteborg, låg kameran och två gluggar i baksätet - en Nikon D700 med en 28-300-zoom och ett 24-70 2,8.

Jag visste att paret hade hyrt in en fotograf och kunde därför bara gå runt och ströknäppa lite bilder, helt utan press. Det sistnämnda var viktigt.

Jag fotade grabbgänget när de skålade under en tall och tjejgänget när de småpratade nere vid vattnet. Den skäggprydde prästen fastnade på ett par rutor. Ringen så klart. Kramkalaset när allt var klart. Och paret när de virvlade fram i brudvalsen. Och jisses vad kul det var!

Efter någon vecka skickade jag över ett 100-tal bilder till brudparet och fick en fantastisk respons.

Klart det blev fler bröllopsplåtningar efter den här starten. I ett antal inlägg framöver kommer jag visa fler bilder och dela med mig av de saker jag har lärt mig under resans gång. Häng med!Postat 2013-01-29 19:01 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera