BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Skroten i Ryd

Småland har inte bara ostkakor och krösamos, de har en rackarns trevlig skrot också. Den ligger någon kilometer utanför samhället Ryd och har så gjort sedan slutet av 1940-talet då Åke Danielsson drog igång verksamheten. Nu är den övergiven och kulturförklarad och bilarna står utspridda över ett stort område. Mitt inne i skogen, övervuxna med mossa och utsatta för naturens nedbrytningsprocesser.

Jag var där för första gången för kanske 6-7 år sedan, men nu var det ett bra tag sedan sist. Så i helgen när fotosuget blev allt för stort åkte jag dit igen. Och slogs över hur snabbt naturen arbetar. Bilarna var i ett mycket sämre skick än jag minns dem. Fast kanske bättre ur fotosynpunkt. För det är häftigt att se hur träden växer upp genom de utslagna och sönderrostade vraken.

Höstsolen stod lågt och letade sig emellanåt ner genom grenverken. Bestyckad med två kamerahus vandrade jag runt under ett par timmars tid. Jag funderade först på att ta med stativet, men jag gillar inte att jobba med det. Jag vill vara fri och så mobil som möjligt. Så jag jobbade med stora bländaröppningar och lätt uppskruvat iso istället. 95 procent av bilderna är tagna med Nikon 70-200 2.8 och 35 1.4. När mörkret föll tog jag också ett par bilder med blixt.

Om ni har vägarna förbi tycker jag att ni ska ta er en kik. Och glöm för allt i världen inte att ta med er kameran!

Här kommer en trave bilder. För den som vill se fler har jag satt samman ett bildspel. Det hittas längst ner i det här inlägget.

 
Postat 2014-10-05 22:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera