BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Mitt i naturen, del 2

Japp. Här kommer då andra och avslutande delen av min och M:s session i skogen. 

Kommentera gärna!Postat 2015-04-03 16:50 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitt i naturen, del 1

Det var länge sedan nu. Sist jag tog regelrätta modellbilder, alltså. Istället har det blivit en hel massa foton på barnen. Och ett och annat bröllop samt en del gatufoto. Men nu hade jag alltså blivit sugen på att ta ett gäng modellbilder igen. Något som jag höll på med en del för en sisådär sju-åtta år sedan.

Till viss del handlar det om att ”hålla ångan uppe”. Det vill säga att inte slappna av för mycket i sitt fotograferande utan fortsätta att utmana sig själv. Det är också en bra övning eftersom man tvingas läsa ljus och regissera hur modellen ska posera. Något man kan ha nytta av vid all slags porträttfotografering.

Men vad gör man om man inte känner någon som är sugen på att stå och frysa framför kameran i mitten av mars? Ett tips är att regga sig på Modellbilder.se. Här kan man som modell, fotograf eller makeupartist/stylist komma i kontakt med andra människor som också brinner för skapande. Och efter lite sökande fick jag till slut tag i en modell.

Tanken var att köra rätt så avskalat i ett skogsparti jag nosat upp. Inga ljusformare har använts och till de flesta av bilderna har en fast 50-optik gjort jobbet. Då och då slängde jag in en 70-200-optik. Ett par av bilderna (som kommer i del två) är tagna med en så kallad tilt-shift-optik.

Kommentera gärna. Om allt från ljus, efterbehandling till uttryck. Det är alltid givande med feedback.

Nu kör vi.Postat 2015-04-02 20:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera