BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Norra Öland på två hjul

Nix. Det här blir ingen komplett rundtur. Inte heller någon guide till vad man bör och inte bör besöka när man besöker Öland. Men det blir några bilder på en Suzuki, ett par raukar, några suddiga träd och på en lätt oborstad kamelfamilj. Så kanske är det inte helt bortkastad tid att ta en kik i alla fall?

Jag och frun hade en barnfri helg i mitten av juni till vårt förfogande. Och Öland lockade med sin närhet och sin vackra natur. Men på en helg hinner man inte riktigt beta av hela ön utan stress. Så vi lade krutet på den norra delen.

Nog med bokstavsstapling. Här kommer ett gäng bilder. Samtliga tagna med Panasinic LX100.Postat 2015-06-21 00:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

I manegen

Cirkus. Visst finns det en lätt doft av magi kring ordet. Något förväntansfullt, något vilt och kanske något hårigt också. Så är det i alla fall för mig. Man vet liksom aldrig riktigt vad som väntar där inne i det mörklagda tältet.

I helgen gästades vår lilla by av ett kringflackande sällskap som kallar sig Cirkus Bambino. Det som gör den här showen lite speciell är att den utgörs av Ariane och Billy Weisheit och deras sex barn. Åtminstone var det så sist vi såg dem. De kommer nämligen hit varje år.

2015 verkar dock förändringens vindar har blåst genom manegen för de hade tagit in ett nytt nummer med två till åren komna, men väldigt duktiga, artister. Nåväl, det blev popcorn, skratt, sockervadd och spänning. Samt en ”nära-hästen-upplevelse”.

Nästa år går vi igen.Postat 2015-06-03 15:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera