BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

En dag på crossbanan

Flaggvakten.

Jisses vad skönt det är att rikta kameran mot något annat någon gång emellanåt. Efter att ha varit pappaledig i snart ett halvår och tagit alldeles för många bilder på söta barn i motljus var det oerhört befriande att ta en tur till den lokala crossbanan och sätta fokus på de våghalsiga hojchaufförerna. 

Redan när jag närmade mig banan hörde jag ljudet av hårdtrimmade fyr- och tvåtaktare. Det skulle göras upp vem som är snabbast i Sverige i Juniorklasserna. Det här innebar att banan var knökad med motiverade, snabba och framförallt duktiga förare. Perfekt för att få till lite sköna actionbilder således. Vädret var halvklart så kameran sattes på bländarstyrt och så full bländaröppning. På en axeln en D700 med 24-70 2,8 och en blixt monterad och på den andra en D700 med 70-200 2,8 samt en 1,7-gångers telekonverter. Utrustningen fungerade bra men en 200-400-glugg eller en fast 300 hade så klart suttit som en smäck. För det är snyggt att trycka ihop motiven som kommer gasande ut ur en kurva med ett rejält tele.

Jag valde att arbete i formen av ett reportage och tog därför bilder även på det som hände runtomkring banan. Tyvärr hade jag bara 1,5 timmar till förfogande innan det var dags att återgå till jobbet som heltidsfarsa men jag hann få några bilder på korvgrillare, flaggvakter och kepsförsedd publik i alla fall.

Så styr gärna kameran mot något du inte brukar plåta - det är stimulerande, och dessutom riktigt lärorikt!

För högtryck.

Familjeangelägenhet.

Stöddiga vakter.

Kurvsmiskare.

Modern publik.

Största möjliga tyssstnad.

Fruset ögonblick.

Mattanterna.

Slangar.

Publikhav.


Dubbelaction!

Flygaren.

Flygaren II.

Här vaktar jag.

Ryggtavla.Postat 2013-05-26 10:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Släpp kossorna fria - det är vår!

Häromveckan var vi och kikade på ett kosläpp här i byn. Mest för våra barns skull, men eftersom jag själv aldrig bevittnat ett dylikt evenemang såg jag fram emot utflykten. Man har ju hört hur tossiga och glada de där muande sakerna brukar bli när de ser dagsljuset för första gången på över ett halvår.

Kameran åkte så klart med - samtliga bilder nedan är tagna med Nikon D700 och 28-300-optik.

- Var är kossorna, egentligen?

Spänd väntan.

Spänd väntan II.

Först ut!

Blicken.

Vårmys.

Lycka.

Intresserad publik.Postat 2013-05-15 10:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vitsippans Vänner

Efter en lång, kall och osedvanligt seg vinter är det svårt att inte bli betagen av den prunkande grönskan som just nu breder ut sig likt ett skönt täcke i skog och mark. Har man dessutom barn så känns det givet att knäppa några rutor. Här kommer ett par av vårens bilder.Postat 2013-05-13 13:11 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera