BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Bollywood, del 2

Klädombyte. Och ett par bilder till.Postat 2017-07-26 15:48 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Leyla siktar mot Bollywood, del 1

Visst är det härligt med drömmar. För i tanken kan man vara fri. Fantisera om allt möjligt. Till exempel om att bli en känd skådespelare i Bollywood – Indiens eget Hollywood. Leyla Moaser från lilla Olofström har sedan barnsben närt en dröm om att en dag få en roll i en indisk storfilm. Och hon är på god väg.

- Jag älskar färgerna, glädjen och dansen i de här filmerna, säger hon när jag frågar om vad det är som lockar.

En musikvideo har hon redan medverkat i. Och tack vare denna knutit kontakter med producenter och regissörer. Vilket har lett till ett erbjudande om en filmroll. Så kanske går drömmen i uppfyllelse.

Nåväl, jag fick i alla fall en förfrågan från Leyla om att ta ett gäng bilder som kanske kan sätta ytterligare fart i hennes karriär. Temat kändes självklart. Indien. Men var hittar man en passande miljö för en sådan fotografering? Gärna pampigt. Och lite palatskänsla är ju inte fel. En välhållen trädgård kanske kan funka. Rosenträdgården i Karlshamn och området kring Väggaskolan fick det bli.

Vanligtvis ska ju bilderna i en session hänga ihop efterbehandlingsmässigt. Men här har jag tagit mig friheten att testa mig fram till några olika varianter. Så ni får stå ut med en viss spretighet.

Bilder var det ja. Här kommer ett gäng. För er teknikintresserade; jag har använt mig av Nikon D810 och Nikon D800 samt Sigma 135 1.8, Nikon 70-200 2.8 och Nikon PC-E 85 2.8. Enbart naturligt ljus, inga reflexskärmar eller annat.

Kommentera gärna.Postat 2017-07-25 16:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Cruising i Blekinge, del 2

Här kommer del två – mer jänkebil, fler skinnvästar och flames. Samt mer folkfest.Postat 2017-07-20 16:14 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Cruising i Blekinge, del 1

Varje år samlas en hel hoper jänkebilar och deras förare i Kallinge, Blekinge, för att cabba ner, kavla upp, kamma bak och korka upp. En del kallar det för folkfest, andra fylleslag. Hur som helst är det väldigt tacksamt att fotografera. Åtminstone om man gillar bilar. Och människor. För jänkebilsägarna gillar att posera. Det är liksom lite därför de samlas – för att få visa upp sig. Och i viss mån sina bilar.

Jag packade därför ner två kameror och styrde kosan mot parkeringsplatsen vid ishallen i Kallinge, där de skulle träffas innan avfärd in mot Ronneby city. Regnet hängde i luften, ljuset var mjukt och behagligt. Skruvade på mitt nya Sigma 135 1.8 på det ena huset och en fast 35:a på det andra. Sedan var det bara att börja jakten på detaljer, sköna människor och USA-flaggor.

Tanken var från början att även hänga på kortegen in till stan och köra lite blixtfoto där. Men eftersom regnet drog in blev det inget med det. Kanske nästa år. Nåväl, här är del 1 av 2.

Kommentera gärna.Postat 2017-07-18 14:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera