BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Tur till Teneriffa, del II

Ibland känner man sig tudelad. Som två äppelhalvor, ungefär. Fascinerad och samtidigt nedstämd. Så kände jag mig när familjen besökte Loro Parque på Teneriffa. En välskött djurpark, ren och fin och med gott om personal som hanterade djuren. Och med barn som fascinerades av de ståtliga och spännande djuren. Och möjligheten som finns att det gror ett frö i dem (och alla andra som besökte parken) om att vi måste bevara alla olika arter på vår jord. 

Men vi såg också en myrslok som promenerade runt och runt, längs samma upptrampade spår i sin bur. Och stora, vackra, mäktiga späckhuggare, simmandes runt på en begränsad yta. Och chimpanser som var så trötta på alla fånstirrande människor att de helt enkelt vände ryggen till.

Ja, känslan är delad. Kanske syns det på bilderna?

Vad tycker du om djurparker? Kommentera gärna nedan.

Inlagt 2019-03-12 16:42 | Läst 776 ggr. | Permalink
Fina bilder!
Egentligen tycker jag att inget djur skall vara i ett hägn/bur dagarna i ända. Men framförallt inte späckhuggare. De skall ha havet då de simmar ofantliga sträckor ute i det vilda. Men som sagt det gör ju likväl ett lejon som en schimpans. (Dock inte simmar men ni fattar)
Nej djurparker är fel. En attraktion för människan på djurens bekostnad
Svar från yamahafj 2019-03-16 13:10
Tack för din kommentar, Joakim.
Håller man djur i en välskött park där dom tas om hand på ett riktigt sätt och om det är en del av bevarandet så kanske det kan vara okej med djurparker. Men det vore kanske bättre att rädda deras naturliga miljöer istället?
Ganska säker på att det är pengar som styr även denna business. Och vad som händer bakom kulisserna har man ju ingen aning om.
Men spännande och annorlunda djurparksbilder har du fått. Bra!
//Tommy
Svar från yamahafj 2019-03-16 13:10
Kul att du gillar bilderna, Tommy.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX