BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Jag och LeMarc

Närmare gränsen. Så hette ett album med Peter LeMarc från mitten av 80-talet. Peter kikade fram lite mystiskt med ett halvt upplyst ansikte på omslaget minns jag. Och nu är jag också där. Vid gränsen alltså.

Under sommaren har det blivit en hel del fotande, närmare 20.000 bilder faktiskt. Och det har satt sina spår. På hårddisken. Den börjar bli full. Så nu har jag två val; antingen gå tillbaka och slänga bilder som jag troligen ändå aldrig kommer använda. Eller köpa en (tre) nya 3T-diskar. Jag kör med speglade diskar och en extern som backup.

Frågan är om det är värt att gå tillbaka och börja rota i gamla bilder – det lär ta en hel del tid. Och tänk om jag slänger något som jag sedan ångrar? Å andra sidan får jag en möjlighet att kika igenom äldre bilder efter missade guldkorn. Och så kan jag rensa bilddatabasen så att den blir mer slimmad och lättletad framgent.

Hur resonerar du – spara eller rensa?

Inlagt 2011-09-27 20:17 | Läst 4188 ggr. | Permalink
tusan vad du kommer att ångra dej om du kommer på någon bild och den är borta=) jag kör på spara
mvh
peter
För mig är det mer matematik.
Kommer du någonsin att få tid att göra något av alla bilder.
Är bilderna något att ha inför framtiden?
Fortsätter du att plåta i den här takten, kommer du då någonsin att få tid att gå igenom bilderna igen?
Rensa!
Jag kör med ett rätt enkelt koncept som funkar väldigt bra för mig, jag gallrar väldigt hårt och rensar ur mycket direkt. Jag har ett flertal gånger tänkt gå igenom äldre material men det tycks inte riktigt finnas tid till det. Allt är så klart väldigt personligt och jag gallrar hårdare bland mina jobb-bilder och kanske behåller lite för många av de privata bilderna.
Hårddiskar är billigt så det är inte ett problem, jag skule säga att det är tiden som är ett problem. Rensa hårt i dag och spara tid framöver- :)
Tack för era kommentarer. Jag måste nog bli bättre på två saker - att inte vara så "trigger happy" och att gallra hårdare. I dagsläget brukar ungefär 30-40 procent av bilderna ryka, det får bli fler framöver.

Kanske tar jag en tur i minnenas galleri i vinter innan arkivet bli oöverstigligt. Borde nog ranka alla bilder också. Och skapa collections i Lightroom. Oj. Många timmar kommer det att bli.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX