BJÖRNS BETRAKTELSER

Klick. Klick. Klick.

Kyrkö mosse revisited, del I

Hösttristess. Vad göra? Åka på en fotoutflykt så klart. En dryg timma senare landade jag och familjen på Kyrkö mosse strax utanför småländska Ryd. En fotomiljö jag har besökt vid ett par tidigare tillfällen. Och ett paradis för den som gillar att strosa runt bland skrotbilar som sakta har börjat att slukas upp av naturen.

Ljuset var till en början ganska platt men just innan vi skulle åka hem tittade solen fram och jag hann knäppa några bilder med lite mer sting i ljuset.

Bilderna är tagna med Nikon D850 och D810 parat med Nikon 105 1.4, Tamron 15-30 2.8, Sigma 12-24 4.5-5.6 och Tamron 90 2.8 Macro.

Det blir ytterligare en del från bilkyrkogården. För dig som vill se hur det såg ut förra gången jag var där följer här en länk till ett inlägg från 2014.

Och som vanligt är kommentarer välkomna. Kanske har du också besökt en bilkyrkogård någonstans i vårt avlånga land?Postat 2018-11-11 18:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Cruising i Kallinge med Sony RX100VI, del II

Andra och sista delen med bilder från Cruising i Kallinge.

I baksätet.

Hot Rod.

På huven.

Special.

Glajjorna.

Livat i luckan.

Eulalia.

Cheva + bacon.

Rökpaus.

I kupén.

Spegling.

Mopar.

Dokumentation av udda fenomen.

Kromarmbåge.

På rull.Postat 2018-07-31 09:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Cruising i Kallinge med Sony RX100VI, del I

Varje år samlas de. Raggarna. Eller ska vi säga jänkebilsentusiasterna, kanske? De som gillar mullrande V8:or och att glida fram längs vägarna i sakta mak. Här i Blekinge är det Wild Wheels som arrangerar en cruising i slutet av juni. Startplatsen är det lilla samhället Kallinge.

USA är bra.

Förra året var jag också på plats, för det brukar ges tillfälle till att ta lite sköna bilder. Då med en stor DSLR hängandes runt halsen. I år ville jag testa en annan approach, så jag beväpnade mig med min nyinförskaffade pocketkamera, en Sony RX100VI. Dels ville jag väcka mindre uppmärksamhet och dels ville jag se vad den lilla rackaren gick för.Och jag blev positivt överraskad. Kameran är oerhört rapp i autofokusen och jag gillar det utökade zoomomfånget till 24-200 millimeter. Att optiken blivit något mer ljussvag var inget jag störde mig på den här soliga kvällen. Jag uppskattade också de uppfällbara sökaren som gjorde det lite lättare att komponera bilderna i det starka ljuset. Fast jag saknade ett inbyggt ND-filter och så är ergonomin ärligt talat inte särskilt bra - tänk hal tvål ungefär ...

Tyvärr finns ännu inget stöd för RAW-filerna i Lightroom. Samtliga bilder är därför processade jpg-bilder.

En och annan Volvo letade sig också in på träffområdet ...

Granskog.

Far och son.

Glänsande krom.

A-traktor med bakrutedekaler och rävsvans.

Extra säkerhet.

Redo för strippen.

Gaddad.

Finåket.

Langare.

Kromarmbåge.

Ford.

Samåkning.
Postat 2018-07-30 09:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En tur ut i Europa, del III

Varför åka till Dresden när man kan dra till Meissen. Det var en fråga vi ställde oss när vi stod och spanade ut över stortorget i den förstnämnda staden. Men okej, Dresden har den gyllene ryttaren. Och den måste så klart beskådas.

Men efter det styrde vi raskt västerut, mot den lilla pärlan med slottet på kullen, Meissen.

Hittills har jag aldrig kört i Tyskland utan att råka ut för stau. Ja, kö, alltså. Och det var precis vad som väntades när vi körde upp mot Berlin. Men dagens smarta, uppkopplade gps:er, kan lägga om rutten beroende på trafikläget. Så vi klarade oss ändå ganska bra.

Vistelsen i Berlin blev kort. Men vi hann åtminstone med ett stopp vid east side gallery, tevetornet och Brandenburger Tor innan det var dags att styra vidare norrut.

Nåväl, här kommer den sista traven bilder från en intensiv, men härlig, Europasväng.

Udda ställe för den som vill serveras flygmat. Några kilometer innan gränsen till Tyskland, på den tjeckiska sidan.

Små vägar är också vägar.

Meissen. En riktig idyll.

Äta bör man.

Uppe på kullen. Meissen.

Området Spreewald brukar kallas Tysklands Venedig. Här finns en hel räcka kanaler. Familjen får instruktioner innan paddelturen.

Venedig var det ja...

Pigg pensionär poserar perfekt.

Ungefär i mitten. Berlin.

Det byggs mycket i Berlin. Exakt vad är lite oklart.

En dagens.

Brandenburger Tor.

För den som vill uppleva öst på nära håll.

East side gallery. Här går mobiltelefonerna varma.
Postat 2018-05-23 12:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En tur ut i Europa, del II

Efter att gränsen korsats, numera är det enda man märker ett par skyltar som förkunnar landet samt de gällande hastighetsgränserna, från Polen till Tjeckien stod en stunds transport ner mot Prag på körschemat. 

Tjeckien bjöd på fin körning.

Den tjeckiska landsbygden är dock lite för fin för att missas, så det blev en stunds körande på det mindre vägnätet. Rapsen stod i blom och doftade härligt sött och försomrigt. Underbart! I Mladá Boleslav slank vi in på de officiella Skodamuseet. 

Jag har besökt Prag tidigare vid ett par tillfällen. En mysig storstad som gjord för flanerande. Men jag upplevde det som att det var ovanligt många turister på plats den här gången. Faktiskt så pass många att det inte kändes särskilt kul att spatsera runt längre. Nåväl, det blev några bilder från Karlsbron i alla fall...

Innan vi åkte ur Tjeckien och in i Tyskland hann vi med ett besök i Terezin för en kik på fästningen och den judiska kyrkogården.

Och så ett par bilder till...

Frukostfixarlucka.

Hungrig hund.

Vykortsvy över Vltava och Pražský hrad på höjden.

Fotografering pågår.

Gym för nattaktiva.

Med stativ...

...och utan.

Alla vill förevigas.

Karlsbron by night.

Ljushuvud.

En svensk motorcyklist lockade ett helt gäng indier att hala fram sina mobiler...

Say cheese!

Tjeckerna dricker mest öl i hela världen, hela 143 liter per person och år. I Sverige halsar vi bara 50 liter. Staropramen bryggs i Prag.

Ööööööööööööööööööööööööl!

Trångt i packväskorna...

Dagens - potatispannkakor, rödlök och biffkött. Riktigt gott faktiskt.

Norrut.

Terezin.

Det var allt för denna gång. Missa inte tredje och sista delen, Tyskland!
Postat 2018-05-15 11:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 27 Nästa